Peştera - SÚGÓ - Barlang
RO HU EN
Home    |    Contact


 Home  >  Arhívum

Arhívum

 

Kamarazene-hangverseny a tekerőpataki Súgó-barlangban - Nov. 10, 2013

A Gyilkostó Adventure Egyesület, és egy muzsikusokból álló baráti társaság összefogásaként rendhagyó kamarazene-hangversenyre kerül sor a Súgó-barlang Zenetermében. A rendezvény célja, hogy a természeti és zeneművészeti szép - az amúgy különbőző esztétikai előjelű, de az emberiséget külön-külön is megtisztítani képes két “csoda” - összeházasítása által még fokozottabb gyönyör érzetét váltsa ki közönségéből. Mindemellett az egyesület ezen rendezvényével kíván köszönetet nyilvánítani támogatóinak, szimpatizánsainak, és minden természet- és kultúrakedvelő személynek, aki szívén viseli a Súgó-barlang sorsát.

Előadók:

  • Czikó Zsuzsánna, hegedű
  • Gábor Előd, hegedű
  • Szőcs Attila, brácsa
  • Lázár Zsombor, gordonka
  • Szőgyör Árpád, nagybőgő
  • Benedek Tibor Magor, csembaló

Műsoron: A. Vivaldi, P. A. Locatelli, J. G. Pisendel, Fazakas Aaron művek

Időpont: 2012. november. 10, szombat

2008 szeptemberében Márffy Gabriella művésznő előadásában hallhattunk hegedűkoncertet a Súgó barlang Zenetermében.

 


Barlangok a Hagymás hegységben (Szept. 30, 2013)

A Hagymás hegység mészkőszikláiban több kisebb nagyobb barlang található. Hargita Megye Tanácsának támogatásával megvalosulandó projekt 5 barlang felmérését, lezárását és speoturisztikai potenciáljának felmérését tűzte ki céljául. Első lépésként a Likas zsomboly körüli kerítés felújítása történt meg, ezt követi az információs táblák kihelyezése a barlangbejáratoknál. A projekt során speo-alpin kiépítésre kerülnek a projektben szereplő aknabarlangok, ezálltal a függőleges barlangjárás technikáját ismerők számára könnyebben bejárhatóak lesznek. <<Képgaléria>>

 


A barlangi-, az öko- és a fenntartható turizmus promoválása a Barlangos patak Természetvédelmi területen (Szept 15, 2013)

A projekt egy többlépcsős pályázat része. Fő célja a Barlangos patak Természetvédelmi terület turisztikai potenciáljának fejlesztése, szem előtt tartva a természetvédelmi szempontokat. A terület biológiai sokszínűsége kiváló helyszínt bíztosít az ökoturizmus kedvelőinek.

A területet adminisztráló Gyilkosto Adventure Egyesület nagy hangsúlyt fektet a kalandturizmus, kalandsportok népszrűsítésére. A projekt egyik célkítűzése, egy kalandpálya létrehozása (tiroli pálya, irányított ereszkedés), mely kihivást jelent gyerekeknek és felnűtteknek egyaránt. A turizmus, de az adminisztracio szempontjából is fontos a már meglévő infrastruktura fenntartása. Ennek érdekében a menedékház, a pihenő padok, asztalok lekezelése és karbantartása valósult meg. <<Képgaléria>>Pályázati átadás a Súgó barlangnál (Okt. 27, 2013)

*Szombaton, október 27-én, átadási ceremónia zajlott a Súgó barlangnál. A Hargita Megye Tanácsa és Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás álltal támogatott pályázatok, a barlangi- és ökoturizmus promoválását és fejlesztését szorgalmazzák. Ezen pályázatok keretében kiépítésre került egy rövid kalandpálya a Súgó barlangnál, az infrastruktura fejlesztése, illetve 5, barlangi turizmus szempontjából fontos barlang felmérése a Békás szoros-Hagymás hegység Nemzeti Parkban.
Ezen megvalósításokat szórólapok segítségével népszerűsítjük melyek hamarosan elérhetőek lesznek minden érdeklődő számára.

  

 

 


Hegedűkoncert a Súgó barlangban (Szept. 2008)

Márffy Gabriella művésznő előadásában hegedűkoncertre került sor a Súgó barlangban. A természetvédelmi területet adminisztráló Gyilkosto Adventure Egyesület ezen uton kíván köszönetet mondani támogatóinak és azon természetszerető embereknek akik szívükön viselik a barlang sorsát. A továbbiakban néhány újságcikk a rendezvénnyel kapcsolatosan:


Hegedûkoncert a gyökerek alatt - Polgárt Info

 

 

 

 

©2005-2012 Asociaţia Gyilkostó Adventure Egyesület