Peştera - SÚGÓ - Barlang
RO HU EN
Home    |    Contact


 Home  >  Turizmus

Turizmus

Súgó Barlang látogatása

A tekerőpataki Súgó barlang 1021 m-es összhosszával, a Keleti Kárpatok egyik legjelentősebb cseppkőbarlangja. A változatos cseppkőképződmények megcsodálhatók egy 300m-es barlangtúra megtételével. A cseppkőképződmények a Felfedezők csarnokában jelennek meg és változatosságukkal élménydússá teszik túránkat. A különböző alló- és függőcseppköveken kivül, találkozunk pagodákkal, medúzákkal es borsócseppköves buzogányokkal is.

A barlangtúra részben kiépített betonjárdán zajlik, nincs villanyvilágítás. A túra hossza kb. 40-50 perc, melyhez, lámpát, elemeket biztosítunk. Megfelelő lábbelit a résztvevőknek szükséges hozniuk, mivel a barlang agyagos, nedves. Javasolt a bakancs, vagy sportcipő.
A barlangban 7-9 ºC a hőmérséklet, ezert megfelelő ruházat is szükséges.
Fokozott mértékben ügyelünk a résztvevők biztonságára, a barlang csak képzett túravezetővel látogatható! ...<tovább>

 

 


Kanyontúrák

A Hagymás hegység mészkősziklái közt megbúvó sziklaszorosok tökéletes terepet nyújtanak a kanyonjárás szerelmeseinek. Több szűk sziklaszorost, ugynevezett kanyont fedezhetünk fel, bepillantást nyerve a vidék kevésbé ismert természeti titkaiba.

A kanyoning, szűk sziklaszorosok végigjárását jelenti, fenntről lefele, leereszkedve (kötéllel), vagy leugorva a vízeséseken. A kanyoning kíváló csapatépítő sport, a résztvevők egymás segítségére vannak utalva és nagyon fontos a kezdeményezőkészség. A megfelelő fizikai erőnlét mellett, a pszihikai hozzáállás is növeli a túra kalandértékét. <<Képgaléria>>

A kalandvágyó látógatókat képzett túravezetők kalauzolják, hangsúlyt fektetve a bíztonságra és a természet védelmére egyaránt. A kanyoning egyik legkedveltebb kalandsport, melyet egyesületünk tagjai űznek. Éppen ezert nagy hangsúlyt helyezünk a bíztonságra és mindig nagy odafigyeléssel szervezzünk az ilyen jellegű kiruccanásainkat.

Még több információ a felszerelésről, a technikai felkészülésről, a kanyoning szabályairól, a különböző helszínekről <<itt>>!


Exrém barlangtúrák

A Súgó barlang a Keleti Kárpátok egyik leghosszabb és képződményekben egyik leggazdagabb térmészeti ritkasága. Szűk járatainak köszönhetően kiváló terepet nyújt csúszós mászós barlangtúrák szervezésére. A túra alatt a barlang kevésbé látogatott részeit csodálhatjuk meg. Az érintetlen cseppkőképződmények, szűk átbújások, a négykézláb való csúszás-kúszás teszi feledhetetlenné látogatásunkat a földalatti világban.

A környéken talalható barlangok nagyrésze függöleges járattal is rendelkezik, melyek bejárásához speo-alpin technika ismerete szükséges. Rövid oktatás után néhány könnyebb technikai barlang is látogatható, melyek teljesen egyedülálló élményt jelentenek a kezdő barlangászoknak. Tapasztalt barlangászok számára méllyebb aknabarlangok jelenthetnek igazi technikai kihivást, de az álltaluk nyújtott látvány sem elhanyagolható .

Egyesületünk fő tevékenysége a barlangászat, ezért tagjaink kiváló ismerői a vidék barlangjainak. Nagy hangsúlyt fektetünk a bíztonságra, ezért barlangászaink folyamatosan fejlesztik technikai felkészültségüket.

Barlangtúrák során fontos a barlangászat szabályainak betartása, a felszerelés megfelelő ismerte és barlangásztársaink ismerete egyarant. Még tóbb információ a barlangászatról <<itt>>!

©2005-2012 Asociaţia Gyilkostó Adventure Egyesület